banner
FB

                           Seizoen 2020 - 2021 - 4e provinciale B

TECHNISCHE STAF

T1 Benny Haverhals    
T2 Jeffrey Rodeyns    
T3 Robert Oris    
Afgevaardigde Glenn Rodeyns    
Afgevaardigde Jules Geenrits    
       
       

SPELERS

 
 
 
 
Seizoen 2020 - 2021
 
 A & B kern    
     
Aboulzaka Butoyi    
Alexander Spreuwers    
Anacleta Rodrigues    
Andrew Schillemans    
Armel Le Verne (D)    
Bob Girardin    
Brayan De Krom Hernandez (D)    
Cedric Wouters    
Enrique Zoete    
Garinska Cubaheiro    
Gianni Van Brecht    
Glenn Verhulst    
Hugo Wiersma    
Jan Leys    
Jarik Wouters    
Jef Hermans    
Jente De Smet    
Jeroen Klomps    
Joshua Loix    
Khaled Hajji    
Marek Kulas    
Mario Dingenen    
Maxim Kiebooms    
Niels Fiermans    
Robbe Geenrits    
Ruben Peeters    
Sebastian Eyckmans    
Stephan Lemmens    
Tarik Zriouili    
Thomas Cookson    
Vincent Bawua    
Yassin El Boubkari    
Yoshi Van Den Eynde    
     
     
     

  naar boven

WEDSTRIJDEN EN COMPETITIES

Seizoen 2020 - 2021
 Datum  Uur  Ploeg  Ploeg  Uitslag
Beker van Antwerpen
         
         
Oefenwedstrijden
         
220820 17.00 Beloften Berchem Sp KFC Schoten SK 7 - 1
260820 19.30 Tubantia Borgerhout KFC Schoten SK 4 - 4
290820 18.00 KFC Schoten SK KVC Wilrijk B 1 - 3
060920 15.00 KFC Schoten SK Hoboken B 0 - 2
260920 18.30 Sint-Job B KFC Schoten SK 6 - 0
 
Competitie
         
120920 19.30 K Ternesse VV B KFC Schoten SK 7 - 1
200920 15.00 KFC Schoten SK Alberta FC Schilde 0 - 2
041020 15.00 KFC Schoten SK KFC Antonia B 1 - 1
111020 15.00 FC Merksem KFC Schoten SK 5 - 1
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

naar boven

Rangschikking

 naar boven

Voor de rangschikking verwijzen wij U graag naar de officiƫle website van de voetbalbond. Klik hier.

Wedstrijdverslagen


Merksem - Schoten  5 - 1

Merksem maatje te groot voor Schoten.


Geelgroen moest het opnemen tegen de gedoodverfde titelpretendent in onze reeks. Geen simpele opdracht. De eerste helft speelde Schoten vlot mee tegen een toch wel dominant Merksem. Kulas zette goed door, passte naar de snelle Van Den Eynden, die doorstak tot bij Rodrigues. Dienst eindvoorzet werd in hoekschop geduwd. De hoekschop van Van Den Eynden leverde niets op. Merksem pakte uit met een ferme knaller van Gys (bal vloog over) en een schot van Lambrechts, puik onderschept door onze keeper De Smet. Onze spelverdeler Leys brak door, betrok Hajji in het spel, de bal werd evenwel gepareerd in hoekschop. Van Schaverbeke dribbelde zich daarop heel makkelijk langs twee van onze laatste verdedigers, De Smet had weinig verhaal tegen diens geplaatst schot: 1 - 0.  In de tegenaanval gooide Rodrigues voor tot bij Kulas. Zijn kopbal (de bal viel iets te ver naar achter om goed te koppen) belandde naast. Van Den Eynden brak door op rechts, Kulas kopte diens voorzet nipt over. Merksem bleef drukken en vooral doelman De Smet hield geelgroen in de match. Geenrits lanceerde Van Den Eynden diens knaller vloog nipt over. Dit was een scorekansje. Merksem kreeg dan weer goeie doelkansen via De Keersmaecker en Luyten.  Op vrijschop van Geenrits knalde Van Den Eynden hard naast. Vlak voor affluiten werd een ietwat ongelukkige hands van Geenrits bestraft met een penalty. Een uitstekende Jente De Smet stopte het schot. Ruststand 1 - 0. Conform de Schotense normen toch wel een goed resultaat.

Direct na de koffie overtroefde Merksem op technisch en fysiek vlak onze parkjongens. Constante druk en knap samenspel leidde al onmiddellijk tot de 2 - 0.  Onze buren bestormden nu continu de Schotense muit.  Ondanks diverse reddingen van De Smet liep Merksem, veel te simpel (voornamelijk dekkingsfouten), verder uit via Van Schaverbeke en El Badaoui. 4 - 0. Onze spits Kulas werd iets te driest onderuit geschoffeld en verliet hierdoor met een blessure het veld.  Op hoekschop werd het nog 5 - 0  via De Keersmaecker. Maar in de slotminuten, bij geharrewar voor het doel van Merksem, duwde Rodrigues alsnog de eerredder binnen. Eindstand 5 - 1.

De eerste helft hield Schoten puik stand tegen de klasbakken van Merksem. Na rust stond er geen maat op het spel van onze buren en onderging geelgroen het lot van de sterkste.

Vanaf volgende zondag (en de weken daarna) wordt er tengevolge COVID-19 niet meer gevoetbald en dit voor onbepaalde duur. Enkel vriendschappelijke matchen kunnen nog.


De ploeg:  De Smet (D), Leys, Van Den Eynden, Rodrigues, Verhulst, Bawua, Geenrits, Schillemans (21’ Peeters), Hajji, Dingenen, Kulas (60’ Wouters C.).

Doelpunten:  10’ Van Schaverbeke 1 - 0, 46’ Luyten 2 - 0, 66’ Van Schaverbeke 3 - 0, 74’ El Badaoui 4 - 0, 84’ De Keersmaecker 5 - 0, 89’ Rodrigues 5 - 1.Schoten - Antonia B  1 - 1

Vlot spelend Schoten sleept een eerste puntje uit de brand.

Trainer Haverals kwam voor de dag met op papier zowat het sterkst mogelijke team. Rodrigues zette in de eerste minuten de toon door op kracht richting doel door te stoten.  Zijn voorzet bereikte Van Den Eynden Yoshi.  Diens schot/lob werd met de vingertoppen opzij geduwd door de bezoekende doelman en nog net voor de lijn weggewerkt. Wat later kopte Schillemans op hoekschop nipt naast. Rodrigues knalde aan de eerste paal richting doel maar ook dit schot werd afgeblokt door doelman Goorden.  Schoten overheerste, dit vooral onder regie van dirigent Leys, die heerste op het middenveld. Ook onze eigenste keeper De Smet onderscheidde zich door een schot richting winkelhaak weg te boksen. Een goed getrapte vrijschop tussen de palen van Geenrits werd op de nipper onschadelijk gemaakt.  Antonia versierde ook nog een goeie scorekans: onze goalie was evenwel attent en bracht met de voet redding toen een bezoeker doorbrak en onze muit belaagde.

Na rust was Rodrigues weer aan de bak, de keeper redde, in de rebound besloot Kulas net naast de doelpaal. Onze spits Kulas werd daarop zwaar onderuit getackeld in de zestien. Geenrits zette de strafschop feilloos en onhoudbaar om. 1 - 0.  Een overwinning dan toch in de maak ? Tien minuten later kreeg Schoten wat ongelukkig het deksel op de neus. Een botsende bal raakte onvrijwilig de hand van Eyckmans en de ref wees prompt naar de stip. Bezoeker Van Den Eynden Darko prikte de gelijkmaker droogjes tegen de netten. 1 - 1. Antonia verhoogde de druk, geelgroen werd moe en onderging. Weerom Van Den Eynden belaagde van dichtbij ons doel maar besloot van dichtbij naast. Een een tiental minuutjes later behoedde een sterk keepende De Smet met een dubbele safe (prima voetenwerk) Schoten voor erger. Ook verdediger Verhulst onderscheidde zich met een nipte redding op de doellijn. Op de tegenaanval lanceerde Verhulst ditmaal Kulas, die besloot met buitenkant voet naast. Rodrigues (fysiek niet fit) zette door langs het lijntje maar keeper Goorden duwde in hoekschop. In de fase daarop kaatste de bal via de paal buiten, pech. In de slotminuten trok een verdediger van Antonia in de backlijn spits Kulas nog tegen de grond, maar de scheids floot niet.  Eindstand 1 - 1.

Het was van 14 april 2019 geleden (seizoen 2018-2019: 0 - 1 zege op Emblem) dat geelgroen nog eens een puntje sprokkelde. Teamwork à volonté, maar toch wat sneu voor de jongens. Een driepunter zat er in, maar de efficiëntie en het nodige tikkeltje geluk ontbraken. De eerste helft speelde Schoten gedreven en goed; de tweede helft zakten onze jongens fysiek wat door de mand en kreeg  Antonia alsnog scorekansen.

Volgende zondag moet Schoten aan de bak bij buur FC Merksem, de gedoodverfde titelpretendent in 4e provinciale B. Héél moeilijk, maar elke match moet gespeeld worden.
   

De ploeg:  De Smet (D), Leys, Van Den Eynden, Rodrigues, Verhulst, Bawua, Geenrits, Schillemans, Eyckmans, Hajji (80’ Dingenen), Kulas (89’ Hermans).

Doelpunten:  48’ Geenrits (p) 1 - 0, 58’ Van Den Eynden (p) 1 - 1.

Gele kaart Antonia: 1.Schoten - Alberta Schilde  0 - 2

Geelgroen breekt na de rust.

Alberta creëerde het eerste gevaar. Een vrije trap dwarrelde in de zestien en met voordeel van lengte was het moeilijk verdedigen. Le Verne bracht redding. Spits Kulas ontfutselde wat later bij slecht uitverdedigen van Schilde de bal maar zijn poging met een schot vanop een goeie 35 meter vloog nipt over. Geenrits stuurde Rodrigues langs het lijntje, diens terugspeelbal (te ver naar achter) kwam niet echt waar hij moest zijn. Daardoor miste het schot van Bawua met de mindere voet kracht en eindigde de aanval in een oprapertje voor de bezoekende doelman Aernouts. Ook Wouters lanceerde met een goeie diepe bal Kulas, die nam aan met een goeie controle maar besloot van dichtbij een ½ metertje te hoog. Een open kans. Van Den Eynde op zijn beurt knalde knap naar doel, de bal vloog binnenkant paal alsnog buiten. Pech. Uiteraard speelde Alberta ook zijn match. Een Schildse vrijschop strandde op de paal. Doelman Le Verne onderscheidde zich in zijn debuutmatch met enkele puike safes.

Na rust nam Alberta het heft in handen. Een scherpe voorzet kort achter de rug van verdediger Verhulst viel tot bij Van Regenmorter die al vallend binnenkopte. 0 - 1. Schoten roerde zich even toen Rodrigues zelf doorzette maar zijn voorzet was te zwak. Een Schotense hoekschop werd makkelijk weggeplukt door de bezoekende doelman. Kulas legde af tot bij de ingevallen Hajji maar een verdediger redde op de lijn. Ook Leys (met lichte blessure op halve kracht spelend) knalde nog hard naar doel maar miste richting. Bij Schilde haalde Shiklayi gevaarlijk uit maar Le Verne bracht soelaas. Toch geraakten de bezoekers aan een tweede doelpunt. Een grond-scherend schot naar doel, dat onverwacht nog een voet raakte, verraste onze doelman en de bal ging net naast de dichtste doelpaal binnen. 0 - 2. Nog even brak geelgroen uit via Hajji maar zijn voorzet kon spits Kulas niet bereiken.

De eerste helft speelde Schoten goed mee en versierde twee puike doelkansen. Na rust was het minder. Alberta Schilde domineerde. Het middenveld kon het niet meer belopen, de spitsen werden zelden precies aangespeeld en de afweer stond daardoor constant onder druk. Zowel fysiek als technisch is er werk aan de winkel, … en een bijkomende sterke middenvelder zou welkom zijn. Maar toch. Weliswaar een nederlaag tegen een stevig Schilde, maar er is beterschap. Binnen veertien dagen speelt Schoten zijn volgende match thuis in het gemeentepark tegen Antonia B.

De ploeg:  Le Verre (D), Leys, Van Den Eynde (75’ Zoete), Wouters C. (60’ Hajji), Verhulst, Rodrigues, Bawua, Geenrits, Schillemans, Eyckmans, Kulas.

Doelpunten:  48’ Vlasselaer 0 - 1, 70’ Van Regenmorter 0 - 2.

Gele kaart:  Wouters C.K. Ternesse VV B - KFC Schoten SK   7 - 1

Pandoering.

Trainer Haverhals moest van meet af aan knutselen. Een pak basisspelers gaven om diverse redenen forfait voor deze competitie-openingsmatch (kaartenlast vorig jaar, veel blessures, werkverlet, …).

Ternesse nam van meet af aan het heft in handen. Meteen constante druk wat leidde tot een resem hoekschoppen. Doelman Dingenen kon tot tweemaal toe Schoten voor erger behoeden, maar met haar technisch vernuft en samenspel haalde Ternesse uiteindelijk zijn gram. Een verre voorzet van Aubry werd door De Wasch binnengekopt. 1 - 0. De toon was gezet. Wat later legde Geenen binnen de zestien af in de voeten van dezelfde De Wasch en ’t was al te makkelijk 2 - 0.  Op de counter versierde geelgroen toch enkele kansen. Hajji veroverde de bal maar zijn licht schot werd makkelijk opgevangen door de thuisdoelman. Ook een zwak schot van Kulas kon thuisdoelman Van Steen niet verrassen. Dezelfde Hajji onderschepte even later een voorzet maar alleen voor de muit en de keeper vloog de bal alsnog ver naast. Op dat moment viel ook onze ervaren centrale verdediger Van Brecht nog uit met een blessure. De aanvalsgolven van Ternesse bleven komen, een attente kapitein Geenrits kopte in extremis de bal op de lijn terug in het pak. Net voor de rust trapte Aubry, dicht bij de zestien, een vrijschop keihard tegen de Schotense netten. 3 - 0.

Ook na rust bleef Ternesse domineren. In amper vijf minuutjes tijd liep Ternesse op kousenvoeten uit tot 6 - 0 via een hattrick van Maouhoub. Een aangeslagen Schoten bleef er voor gaan. Onze snelle spits Kulas ontfutselde de bal bij het uitverdedigen van Ternesse, dribbelde zijn opponent en besloot steenhard naast de uitlopende thuisdoelman in doel. De eerredder 6 - 1. In de slotfase legde De Wasch de eindcijfers vast. 7 - 1.
Een bolwassing. Ternesse B was héél sterk (goed samenspel en technisch onderlegd) en gaf een fel gehavend Schoten geen schijn van kans om echt in de match te komen. Een start in mineur voor het vernieuwde Schoten. Er is nog veel werk aan de winkel, volgende week zondag ontvangt geelgroen Alberta Schilde in het gemeentepark.

De ploeg:  Dingenen (D), Van Den Eynden, Wouters C. (46’ Zoete), Verhulst, Bawua, Geenrits, Schillemans, Eyckmans, Hajji (65’ Spreuwers), Van Brecht (26’ Peeters), Kulas.

Doelpunten:  11’ en 16’ De Wasch 1 - 0 , 2 - 0; 43’ Aubry 3 - 0; 70,72’ en 75’’ Maouhoub 4 - 0, 5 - 0, 6 - 0; 78’ Kulas 6 - 1; 89’ De Wasch 7 - 1.

Gele kaarten Schoten:  Schillemans, Eyckmans, Hajji.

 

 

 naar boven

 

 

 

 
logo
 
 
 
ontwerp : Insitewebdesign